ועידה היסטורית של הדתות העולמיות נערכת בהיכל גילדהול בלונדון

 

המנהיג העולמי והח'ליף החמישי של העדה האיסלאמית האחמדית, כּבוד מירזא מסרור אחמד נשא את הנאום המרכזי בועידה ההסטורית של הדתות העולמיות שנערכה ב- 11/02/2014.

 

 

העדה האיסלאמית האחמדית בממלכה המאוחדת אירגנה אירוע חשוב זה בהיכל גילדהול המפורסם בלונדון, כחלק מחגיגות יובל המאה להיווסדה בבריטניה. נושא הועידה היה "אלוהים במאה העשרים ואחת". נכחו בכנס כ-500 נציגים, בכללם אנשי דת מארצות שונות, פוליטקאים, בכירי ממשל, דיפלומטים, אקדימאים ונציגי ארגונים חוץ-ממשלתיים שונים. בנוסף, שיגרו המלכּה אליזבת' השנייה, והדלאי לאמה וראש הממשלה הבריטי מר דוד קמרון ומכובדים אחרים איגרות תמיכה בועידה זו.

 

 

במשך האירוע מנהיגי הדתות התייחסו לתפקידה של הדת בימינו בעולם ואם ממשיכה להוות כוח לטוב. כּבוד מירזא מסרור אחמד נשא את הנאום המרכזי כדי לענות על שאלות אלה לאור ההנחיות האמתיות של האסלאם. כּבוד הח'ליף הדגיש כי בתחילת דרכן, הדתות בעולם חינכו לעבוד את אלוהים, לאהוב ולחמול את האנושות. כּבודו אמר אם הנחיות מקוריות אלה היו מיושמות בימינו, הן יובילו לחברה הרמונית, נטולת סכסוכים ומלחמות. בנוסף, גינה כּבודו מתן עדיפות תקציבית אצל ממשלות בעולם להוצאות בטחוניות וצבאיות על פני רווחה חברתית ופרוייקטים הומניטריים.

 

בדבריו על המענה של מייסד האיסלאם כּבוד הנביא מוחמד (עליו הברכות והשלום של אללה)- לרדיפות האימה הממושכות, אמר כּבודו: "כאשר כּבוד הנביא (עליו הברכות והשלום של אללה) השיג נצחון על אויביו המושבעים של האיסלאם, כבודו גמל לאויבים אלה - שהפכו כל אבן ועשו את מיטב המאמצים להשמיד את דת האיסלאם, בשלום ובמחילה."

 

 

כּבוד מירזא מסרור אחמד אמר שלא קיימת סתירה בין המשנה האיסלאמית הסובלנית והעובדה שמלחמות אחדות שפרצו במהלך שנותיו הראשונות של האיסלאם. כּבודו אמר שמלחמות אלה היו מלחמות הגנתיות, שנועדו לא רק להגן על האיסלאם, אלא גם על בני כל הדתות.

 

בציטוטו דוגמת "קרב בדר", כאשר שלוש מאות מוסלמים חסרי מוכנות ויכולת קרבית, הביסו צבא הרבה יותר חזק שכלל אלף לוחמים. אמר כּבוד מירזא מסרור אחמד: "כשם שזה היה נצחון לאיסלאם מצד אחד, זה היה גם נצחון ניצחי לכל אדם אשר חָפָץ לכונן שלום עֲלֵי אֲדָמוֹת. זה היה נצחון לכל אדם אשר חָפָץ לְשַׁמֵּר את הערכים האנושיים וזה היה נצחון לכל האנשים שהאמינו בדת ככוח לטוב ולכינון שלום בעולם."

 

כּבודו הבהיר כי כל מלחמה שפרצה בתקופתו של כבוד הנביא מוחמד (עליו הברכות והשלום של אללה) או בתקופות הח'ליפים שלאחריו, היתה מיסודה מלחמה הגנתית לחלוטין ופרצה אך ורק במטרה "לשים קץ לאכזריות ולכונן שלום". אולם, מלחמות מאוחרות שפרצו בתקופותיהם של שְׁלִיטִים מוסלמים מסויימים התנהלו במטרה להרחיב ממלכות וְלהשיג כוח.

 

כּבוד מירזא מסרור אחמד הוסיף להעיר באומרו: "המלחמות ההן אשר מטרותיהן היו להרחיב ממלכות וְלִצְבּוֹר עוד כוח, לא התנהלו בשום דרך, בהתאם להנחיות דת האיסלאם אשר מלמד הקוראן." כּבודו אמר שכל מוסלמי אחמדי מאמין שמייסד העדה האיסלאמית האחמדית, כּבוד מירזא גולאם אחמד מקאדיאן, הינו המשיח המובטח והמהדי ואשר שליחותו באה לשים קץ לכל מלחמות הדת, להביא את האנושות לבוראה ולהסב את תשומת לב בני האדם לקיים זכויות האחרים.

 

 

כּבוד מירזא מסרור אחמד פנה אל בני כל הדתות כדי ליצור יַחְדָּו חברה צודקת אשר מושתתת על כּבוד הדדי וסובלנות. "מקווה אני ומתפלל שאנו נציגי אימונות ודתות שונות, ואשר התכנסנו כאן היום כדי להציג הלכה למעשה עקרונות אהבה אלה, נִשְׁאַף כולנו לעבוד את האל האחד, דרך התייחסות לבריות בצדק ומילוי זכויותיהן הראויות להן. ללא ספק, אלה עקרונות האמונה האמתיים של כל הדתות. אנו מתבקשים לגייס את כל משאבינו ויכולותינו כדי לטפח חברה טובה יותר, לסייע לבריות ולהפיץ אהבה, חִבָּה ושלום בכל המישורים. כִּינוּן שלום ואמונה באל הם הצורך הבהול והגורלי כיום בעולם."

 

כּבודו קרא לכל מנהיגי העולם לתת עדיפות רווחה חברתית על פני התעצמות צבאית מיותרת. כבודו אמר: "כִּינוּן שלום ואמונה באל הם הצורך הבהול והגורלי כיום בעולם. אם העולם היה מבין את המציאות הזו, אז כל המדינות קטנות כגדולות, לא היו ,בשם הוצאות על הבטחון, מקצות מיליוני ומיליארדי דולרים להגדלת יכולותיהן הצבאיות. לחילופין, מוטב להשקיע את ההון הזה כדי לספק מזון לרעבים בעולמינו, למתן השכלה כלל-עולמית ולשפר את רמת החיים באַרְצוֹת המתפתחות." הח'ליף סיים את דבריו בחוזרו שוב על העובדה שאלוהים הוא "אל חי" אשר עוֹדֶנּוּ מקשיב ועונה לתפילות בני האדם.

 

כּבוד מירזא מסרור אחמד אמר: "על מנת להגן על עצמנו ולהציל את האנושות אנו צריכים לפנות אל האל הכל-יכול ולקשור את עצמנו לאל החי אשר לא הפקיר את הנביא משה ובני עמו ואשר לא נטש את הנביא יהושע בן מרים וחסידיו. וגם אשר לא שלל ממוסלמים אמתיים להשיג את ברכות האל ולהיות עדים להתגשמות תפילותיהם."

 

מוקדם באותו ערב, מנהיגי דת ומכובדים עלו לבמה כדי לדבר כל אחד על אמונתו. כל הדוברים ניצלו את ההזדמנות להביע הערכה ותודה לעדה האיסלאמית האחמדית על אירגונה אירוע זה אשר מקדם דיאלוג בין-דתי.

 

כבוד הרבנית ג'קי טאביק (Rabbi Jackie Tabick), הנשיאה השותפה בקונגרס העולמי לחופש הדת, אמרה: "אנו חייבים לתמוך זה בזה בחיינו הרוחניים ולהיות נאמנים לאמונותינו בעודנו מבינים ומוקירים את האחדות ביננו."

 

מר אומיש שארמה (Umesh Sharma), ראש המועצה ההינדית בּממלכה המאוחדת ציטט כתב קודש הינדי תוך שהוא מדגיש את עקרונות האמונה של הנביא קרישנא. הוא אמר גם כי כבוד מירזא מסרור אחמד "מנהיג לדוגמא" במאמציו לקידום שלום בעולם.

 

מר דומיניק גריב (Dominic Grieve), התובע הכללי של בריטניה, אמר: "חופש מצפונו של הפרט הוא בסיסו של כל דבר ולכן הכרחי שאנשים יקיימו בחופשיות את מצוות דתותיהם ללא כפיה מכל סוג. ברצוני להודות לכבוד מירזא מסרור אחמד והעדה האיסלאמית האחמדית לתרומתה המדהימה לממלכה המאוחדת."

 

מר גֵשֶה טאשי צֵרינג (Geshe Tashi Tsering) הקריא איגרת מכּבוד הדלאי לאמה שאמרה: "סְגֻלות האהבה והעדפת הזולת הן יסוד כל הדתות ומכאן כיבוד כל הדתות הכרחי. כל הדתות הן אמצעי לשלווה הפנימית. אני תומך מכל לבי בועידת הדתות העולמיות."

 

פרופ' דאנסו-בואפוׂ (Danso-Boafo), השגריר לשעבר של גאנה בבריטניה, הקריא איגרת מנשיא גאנה שאומר בה: "ועידה זו תְּהָוֶוה אמצעי להשגת שלום בעולם."

 

כּבוד השייח' מוופק טריף, מנהיגה הרוחני של העדה הדרוזית בישראל אמר: "כל הדתות הגדולות מאוחדות על ייחוד האל... הבה נתאחד ונשלב ידיים נגד האלימות."

 

 

ד"ר קתרינה לָנטוס סווט (Katrina Lantos Swett), סגנית יו"ר הוועדה האמריקנית לחופש הדת בעולם, אמרה: "אני תמיד מְרוֹמֶמֶת ומונעת מרוחם של המוסלמים האחמדים. העדה האיסלאמית האחמדית הינה הוכחה חיה לכך שביכולתה של הדת להוות אמצעי לשלום." ד"ר לנטוס סווט הוקירה את המנוח סר ד'פרוללה ח'אן על תפקידו בדיון סביב ההכרזה על מגילת זכויות האדם של האו"ם ושהוא בעצמו היה חתום עליה בשם מדינת פקיסטן.

 

 

הברונה ברידג' (Berridge), יו"ר הסיעה לחופש הדת הבין-לאומי בפרלמנט הבריטי תארה בקווים כלליים את עבודת סיעתה הפרלמנטרית באומרה שמטרתה "לעורר את מצפון הממשלות" כלפי חופש הדת.

 

כּבוד הארכיבּישוף קווין מקדונלד (Kevin McDonald), נציג הכנסיה הקתולית, דיבר על היום העולמי לתפילת השלום שנערכה ע"י האַפִּיפְיוֹר המנוח יוחנן פאולוס השני ב- 1986 ואמר ש-"הועידה היום היא רגע נוסף באחדות האנשים מדתות שונות בשלום וצדק." כּבוד הארכיבּישוף הקריא איגרת תמיכה מהקרדינל פיטר טירקסון, נשיא המועצה האַפִּיפיוֹרִית לשלום וצדק.

 

הברונית וארסי (Warsi), תת-השר לענייני דתות ועֵדוֹת במשרד החוץ, אמרה: "הינה ברית הפתיחות, הפרגמטיות והעֲנָוָה של העדה האיסלאמית האחמדית שבני כל הדתות חגגו את אירועה העולמי."

 

כבוד הרב פרופ' דניאל שפּרבּר (Daniel Sperber), נציג הרב הראשי לישראל, פנה לכּבוד מירזא מסרור אחמד בתור "ח'ליף האיסלאם" ואמר בנאומו: "המין האנושי בעולם אינו אדונו אלא משרתו. הבה נשוב לרעיון הפשוט של האמונה וקדושת האל."

 

הועידה העולמית ננעלה בתפילה חרישית אשר הוביל כּבוד מירזא מסרור אחמד.